Søk i denne bloggen
14. januar 2010
Kikerte- og spinatcurry med egg
Dette var min middag i går og lunch i dag. Det er en veldig mild curry med mykje tomatsmak. Likte den veldig godt og håpa at dokke vil like den og :)
Kikerte- og spinatcurry med egg.
4 Porsoner
Ingredienser
500 g kikerter ferdigkokte kikerter
250-500 g fersk spinat (eg hadde 250, men det kunne godt vært meir)
1 ts malte cumin seeds (Tror det er spisskummin på norsk)
2 ts malte korianderfrø
1 ts malt gurkemeie
3 store kvitløksbåter
2 ss tamarindpaste
1 ss vegetabilsk olje
2 ts sennepsfrø (eg brukte brune, men man kan sikkert bruke gule også)
1/4 ts cayenne eller chilipepper
450 gram hermetiske eller ferske tomater (eg brukte begge deler)
ca 100 g kokkosmelk, evt fløte
En kvist eller to med fersk koriander
4 egg
Alle krydder, paster fås kjøpt på internasjonale butikker. Eg kjøpte og spinaten der.
Dersom du bruker ferske tomater kan du ha dei i kokt vatn i to minutter og så skrelle dei og kutte dei i biter.
Dersom du bruker tørkede kikerter må du bløtlegge dei i ca 8 timer, tømme av vatnet og så koke dei i 45 min til to timer til de er passelig mjuke. Tøm alltid ut vatnet og skyll dei godt i rent vatn.
Framgangsmåte
1. Press eller kutt kvitløken i små biter. Ha to ss olje og alle krydder i ei wokpanne eller ei gryte (det må være ei som mat ikkje brenne seg så lett i). Varm på middels varme.
2. Tilsett tomater, kokkosmelk/fløte og tamarindpaste. Rør godt. NB! Dersom du bruker hermetiske tomater kan du tilsette disse blandet med tamarindpasten. Dersom du bruker ferske tomater rører du ut tamarindpasten i 1,5 dl varmt/kokende vann og har det og tomatene i gryta.
3. Ha i kikertene og la det putre og varmest på svak varme i ca 10 min under lokk.
4. Ta av lokket. Dersom den er litt flytande la den koke nokre minutt utan lokk på litt høgare varme til den blir litt tjukk og fyldig.
5. Vask spinaten og tilsett den i gryta. Prøv og rør den inni det andre og ha på lokket. La den koke på medium varme ca 5 min. Da ska den ha begynnet å ta litt mindre plass og er blitt mjuk.
6. Ta ei spiseskei og lag ei lita fordjupning (i den grad det lar seg gjere) og knus et egg i den. Gjer det samme med dei tre andre egga. Legg på lokket og la gryta småkoke på middels varme i 8-15 min til eggekviten har stivna, men plommen fortsatt er flytande.
7. Dersom du ønsker det kan du strø litt finhakka koriander over heilt på slutten av koketida.
Kan serverast som den er. Eventuelt med chapati, nan eller ris til. Velbekomme :)
26.04.10: Dette er ei god grunnoppskrift på en Curry. Bytter man ut kikertene med kjøtt av et eller annet slag og har i litt mer olje kan dette bli en bra LCHFmiddag.
Etiketter:
Indisk,
Kalorifattig oppskrift,
LCHFmodifisert,
Oppskrift,
Vegetar
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
veldig fin blogg:) Og GOD mat! Man er heldig som bor med ei som kan lage så bra mat=)
SvarSlettDu e no søt Solvei :)
SvarSlett