Søk i denne bloggen

14. januar 2010

Thaiinspirert kylling i form med grønnsaker


Det her e nammismat. Enjoy!

Du trenger
Kylling. Filet eller lår, en eller to til hver mann. Brukte to, er sikkert plass til tre i forma. Dersom du skal ha fleire kan man sikkert pøse på med meir av alt ;)
ca halv liter kokosmelk (eg kjøpe 250 ml pakker. Dersom du har to bokser er d kanskje nok til fire kyllingbiter.
2-4 ts Thailands rød currypaste
Grønnsaker etter smak og behag. Eg hadde paprika, gulrot, brokkoli og purre + koriander. Det var det vi hadde i kjøleskapet:P


Kva gjer du med det?
1. kok opp kokosmelka med currypaste i en kasserolle. La den småputre litt. Smak på den etter kvar skei med paste du tar i slik at du får den så sterk som du vil ha den.
2. del kyllingfileten i to og legg den i ei ildfast form.
3. Del opp grønnsakene og legg dei i forma, tøm kokosmelkblandinga over. Dryss korianderblad oppå.
4. Steik på 200 grader i ca 20-30 min. Sjekk at kyllingen er gjennomstekt.
























26.04.10: Denne oppskrifta kan gjeres meir lavkarbovennlig ved å droppe risen og gulrøttene. Ellers er det et flott lavkarbomåltid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar