Søk i denne bloggen

28. april 2011

Aubergin- og tomat marinert i olivenolje med hvitløk

I denne retten har jeg juksa litt og kjøpte sånne tomater på boks med kvitløk av denne typen:
Ingredienser:
1 Aubergin
1 boks tomater med hviløk
3 fedd hvitløk
1 løk
ca 1 dl EVOO (Extra Virgin Olive Oil)

Framgangsmåte
1. Skrell auberginen, kutt den i små biter. Legg dem i en bolle med godt med salt. La stå i ca 20 min.
2. Hakk hvitløken og løken og stek i litt olje (evt smør).
3. Sil av væsken på tomatene og ha tomatene i sammen med løken og hvitløken. Ta vare på væsken fra tomatene.
4. Sil auberginen ha den i pannen sammen med tomatblandingen. De skal bare stekes litt fort.
5. Ta av platen og hell i en bolle.
6. Ta av ca halvparten av væsken til tomatene i pannen og la det koke inn.
7. Tilsett tomatsausen og olivenoljen.
8. Serveres lunken eller kald. Den blir enda bedre etter en natt i kjøleskapet.

NAM!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar