Søk i denne bloggen

29. oktober 2011

Butternutsuppe med parmesan og basilikum


Jeg hadde veldig lyst å prøve meg på gresskarsuppe siden jeg aldri har spist det før. Jeg fant butternutgresskar på Global Food og lette etter en god oppskrift. Siden jeg ikke fant en oppskrift som jeg syns så ut som den type suppe jeg liker (jeg liker ganske tykke kremete supper) gjorde jeg det bare på min måte. Jeg var usikker på hva jeg burde krydre med, men så at flere hadde brukt basilikum og en oppskrift var det parmesan i, så det måtte jeg teste ut. Jeg glemte å sjekke hvor stort gresskaret var, så denne oppskriften er litt sånn du må slumpe med. Det ble en god suppe. Gresskaret er litt søtt på smak og jeg syns det passet veldig godt med parmesan og basilikum.

Ingredienser: 
1 butternutgresskar
1 pk fløte
Litt smør
1 god slump olivenolje
3-4 fedd hvitløk
Fersk eller tørket basilikum
Salt

Fremgangsmåte:
1.       Ta skallet av gresskaret og ta ut frøene (jeg skylte og tørket mine i ovnen)
2.       Kutt i passelige biter
3.       Bland olivenolje med knust/hakket hvitløk og basilikum
4.       Legg bitene i en ildfast form, hell oljeblandingen over og sett i ovnen på ca 200 grader til de er møre
5.       Ha de møre bitene i en kasserolle, mos med stavmikser og tilsett fløte og litt smør (dersom du vil ha en tynnere suppe kan du ha litt kraft i)
6.       Smak til med parmesan, basilikum og salt
1

2 kommentarer:

 1. Hei! Jeg ble så glad når jeg endelig fant en som skriver om lavkarbo og er litt på samme sted i livet som meg (både geografisk og ellers) Jeg er 25 og bor i Bergen, og ofte synes jeg det kan være litt stress å kombinere studentliv med lavkarbo. -men nå har jeg fått masse ny inspirasjon, tusen takk :)

  Vet du foresten hvor mange karbs som er i suppa?
  klem fra Nanna

  SvarSlett
 2. Hei
  Så hyggelig kommentar :) Tusen takk!

  Det er nok litt karbs i denne suppa. Jeg har ikke regnet på det, men det er 10g pr 100g butternut. Siden jeg glemte å veie gresskaret vet jeg ikke helt. Men tror nok det er litt mye om man går på Atkins induksjon eller ketolyse for eksempel. Den er ganske mettende og jeg hadde tre eller fire måltider av denne.

  SvarSlett