Søk i denne bloggen

30. november 2010

Fortell barna dine at de er feite?

Jeg så puls på nett-tv om barn og ungdom med vektproblemer. Blei så irritert av han eksperten som påstår at man rett og slett ikke kan spise seg mett dersom man skal klare å gå ned i vekt. Kalorier inn og kalorier ut. Jeg er så lei den regla!

Og de som går ned i vekt veier seg hver dag og spiser frokost. Men poenget er jo at man må gå sulten. Man skal fortsatt lide seg ned i vekt. Andre som blir provosert av dette?

Dersom ungen ikke spiser søtsaker, men bare liker å spise seg mett til middag skal man nekte ungen å spise seg mett. For dersom man får i seg for mye kalorier blir man feit. Men hva visst man hadde gitt dem god og feit mat uten potetene, risen og pastaen? Dersom vektproblemet blir for ille blir barnevernet koblet inn. Noen må jo forstå at det er noe som er riv ruskende galt med norske kostholdsråd! At barn som spiser seg mett på middag og nesten ikke spiser søtsaker blir overvektige må da tyde på at det er noe galt med det de spiser.

LCHF FTW!

2 kommentarer:

  1. Jeg så også det programmet, og jeg ble så eitrandes sinna! Spesielt fordi jeg var en av de "feite" ungene da jeg var lita og ble satt på slankekur det ødela mye av mitt forhold til mat senere i livet. Jeg vokste forøvrig opp som vegetarianer, masse karbohydrater og lite fett. Kanskje det kan være en sammenheng der med overvekten min så tidlig i livet?

    Hei forresten :) Fant linken til bloggen din på lk-forumet. Fin blogg :)

    Cyan

    SvarSlett
  2. Så koselig at du tar turen innom bloggen min og gidder å legge igjen en kommentar. Synes at man kan lære barna sine om sunn mat (men jeg er uenig i at den maten de anbefaler er den beste), men jeg er imot å fokusere på vekta til barn. Jeg håper at folk lærer at det finnes andre måter å spise på der man både blir mett og sunn.

    SvarSlett