Søk i denne bloggen

26. september 2010

Greske lammekjøttboller med Tzatsiki

Middagen i dag blei greske lammekjøttboller. Vi fant lammekjøttdeig på Coop Extra i går (det var av Coopmerket). Så da ble denne retten til etter inspirasjon fra flere oppskrifter på nett. De ble VELDIG gode. Tenkte vi skulle lage mye sånn at jeg hadde litt til skolemat. Men med mamma og bror på besøk, ble det ingenting igjen ;)

Ingredienser
*400 g lammekjøttdeig
*200 g Kjøttdeig
*2 egg
*1 ss spisskummin (Cumin)
*1 ts chili
*1 ss paprikapulver
*3 fedd hvitløk
*1 ss tørket basilikum
*2 ss Creme Fraise
*1 ss smør + 2 ss til å steke i.

Framgangsmåte
1. Press hvitløk og bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Eventuelt kna det sammen for hånd (med en hanske på)
2. Ta et glass vann og en skei. Dypp skeia i vannet og bruk den og håndflaten til å lage små boller (vannet er for at bollene ikke skal sitte fast i skeia).
3. Stek bollene på lav varme til de er gjennomstekte. Snu de ofte.
4. Server med tzatsiki og grønnsaker. NAM!

Tzatsiki 
Denne er litt fake for jeg bruker Creme Fraise og ikke yoghurt for å få nok fett. Man kan blande de to eller bare bruke yoghurt.












Ingredienser
*Resten av Creme fraisen (eller en hel boks)
*Halv agurk
*3 fedd kvitløk
*Herbamare

Framgangsmåte
1.Rasp agurk og la den sile av seg i et dørslag. Klem ut så mye vann som mulig.
2. Press kvitløk
3. Bland i Creme fraise og smak til med Herbamare eller annet salt.

Jeg serverte også med smørkokte grønnsaker (løk, brokkoli, paprika og squash). Det var det beste jeg har spist på lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar