Søk i denne bloggen

27. desember 2010

Konsekvenser av karbofella

Første juledag ramlet jeg pladask i karbofellen. Spiste mye lefser, smultringer, lagkaker og sjokolader. Jeg har oppdaget en ting. Jeg tåler ikke karbohydrater. Dagen i går følte brystet mitt trangt ut, leddene mine gjorde vondt, skallen føltes for liten til det som er inni hodet, magen var oppblåst, øm og skikkelig i ulage, jeg var kvalm og hadde sure oppstøt. Og jeg fant ut en ting. Det er IKKE verdt det.

26. desember 2010

kvalm!

Nå har jeg spist et ukjent nummer lefser, smultringer, lagkaker og sjokolader kombinert med tre ganske sterke  drinker og jeg kan ikke huske å ha vært så kvalm siden i fjor. Ingen flere karbs til meg, nei. Men nå må jeg legge meg, tror jeg. Regner med å våkne med dundrende "haupina" i morra. Og etter det ubehaget jeg fikk av en porsjon is i går, lurer jeg virkelig på hvordan blodsukkertivoli vil være for liket i morgen. Særlig siden det var blandet med alkohol. Har på følelsen jeg kommer til å si "aldri mer karbs. Ever." Bruker å si det om alkohol. Forhåpentligvis mener jeg det sterkere når det er snakk om karbs :P

Veeeeel. Det er kanskje på tide mitt oppblåste (ser litt gravid ut) og ikke helt edru legeme finner sengen..
Nattakos

24. desember 2010

God jul!

Ønsker alle en strålende jul!
Julestemning
Indisk julekule
Fine juletreet som jeg har pyntet
Stor julekos :*

23. desember 2010

Back from tha UK

Kom hjem fra Storbritania i går. Vi skulle egentlig fly gjennom London på vei hjem (siste delen av ferien var jeg i Edinburgh), men vi fikk byttet til direkteflyvningen fra Edinburgh. Som piloten sa; "i Oslo er det kaldt, minus 15 grader og noen snøbyger, men det er jo IKKE et problem for oss". Jauda. I Storbritania snakker de om ekstremvær, bad weather og det blir kaos av snø som ikke dekker bakken en gang. Det var 10 cm snø som stoppet flytrafikken og bussene. Det verste er jo at det er slik hvert år. Det er alltid kaos. Kanskje de burde investere i et par traktorer så de kan få bort snøen og sende folk hjem?

Men nå hørtes dette ut som hele turen min var en negativ opplevelse på grunn av litt snø. But it was not! Jeg har storkoset meg sammen med beste Marthe min. Og jeg har shoppet litt, sett på julegalskapen, irritert meg over blinkende blå lys på juletrær, spist god mat, sett den siste Narniafilmen på kino, drukket kaffe på starbucks og generelt bare kost meg.

Vi hadde en søvnløs natt på Gardermoen natt til i går før jeg tok bussen hjem. 10 timer på buss er ikke egentlig digg, men denne gangen var det direkte ubehagelig. Bak meg satt et par. Ganske unge begge to. De første to timene sov jeg bare. Men så snart jeg våknet hørte jeg en fresende og lav, innbitt stemme si; "bare vent til vi kjem heim, da skal eg slå deg så hardt at du aldri glømme det." Denne typen giftige og agressive kommentarer kom fra han i timesvis. Han var tydelig veldig sjalu og ikke helt edru. Flere ganger sa han at han ønsket at han kunne drepe henne. Når vi hadde pause på Kvam ringte jeg politiet, men de sa bare at de ikke kunne gjøre noe med mindre hun som ble truet ringte selv. Jeg begynte å skjelve og gråte inne på toalettet på kroa der bussen stopper for pause. En av de som satt ved siden av meg gikk å spurte jenta om det gikk bra med henne og hun sa at det gikk bra, men at det var best vi ikke blandet oss for han var så agressiv. Heldigvis var det en annen hun kjente på bussen, så jeg tror hun gikk av med henne før stoppet der hun egentlig skulle av. Jeg håper bare hun velger å ikke gå tilbake til denne mannen, som er et av de mest ubehagelige menneskene jeg har møtt på. Jeg håper det ordner seg for henne.

Det var jo heller ikke en veldig positiv oppdatering. Men på den mer positive siden har jeg baket og laget julegodis og -kaker i dag. Det kommer nok et innlegg med bilder av godsakene i løpet av julen. Det er godt å endelig ha tid til å ha julestemning og gjøre juleforberedelsesting..

Dere må ha en vakker lille julaften og ei nydelig jul!
Juleklemmer

14. desember 2010

London!!

Reiser til London om noen timer. Jeg skal komme sterkere tilbake med blogging når jeg kommer hjem. Promise ;) Ha ei nydelig førjulstid alle sammen!

11. desember 2010

Medisterkaker

Medisterkaker og sellerirotmos.
I dag har jeg laget nydelige medisterkaker. Veldig enkle å lage. Jummy!


Ingredienser
* 800 g medisterdeig
* 2 dl fløte (man kan nok bruke mye mer, men det var det jeg hadde)
* 1 ts ingefær (tørket)
* 1 egg

Framgangsmåte
1. Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor, eller bland for hånd.
2. Lag kjøttkaker og stek på middels høy varme til de er gjennomstekte.
3. NYT!

Medisterkaker i panna.

Flere før og etterbilder

Sommeren 2009

Sommeren 2010. Meg og fine venninna mi!


Brød og søt smoothie.. Høsten 2009
I Dublin august 2010

Godt med bollekinn og dobbelthake høsten 2009

Mindre bollekinn og dobbelthake november 2010

Tilbake!

Nå er jeg ferdig med eksamen og har JULEFERIE! På tirsdag skal jeg reise til Storbritania for å besøke en veldig god venninne og jeg gleder meg! Muntelig eksamen i går ordnet seg. Jeg ble fullstendig blank til å begynne med og klarte ikke å svare på hva jeg hadde skrevet oppgave om en gang. Og jeg leste gjennom oppgaven min rett før jeg skulle inn dit. Det beste av alt var at han sa jeg hadde skrevet en god oppgave. Jeg var egentlig litt misfornøyd med den, så jeg ble veldig glad. Men uansett, så klarte jeg til slutt å roe meg ned nok til å lire av meg noe smart. Så jeg endte opp med en C og er overlykkelig :D

På kvelden i går hadde vi masterjulebord og det var utrolig artig. Jeg storkoste meg og var ikke hjemme før klokka var fire i natt. Og vi hadde så mye god mat. Det var type spleisefest der alle tok med en eller flere småretter. Og det var ganske mye lavkarbovennlig. Så jeg var mett og fornøyd!

I dag har jeg bare hengt på kafe i byen med gode venner og sett litt i butikker. Jeg har nytt ferien til det fulle! Det er så godt å ikke lenger bo på lesesalen. Nå gjenstår det bare å rydde i rottereiret mitt. Har en hau med rene klær å legge sammen og bøker og papirer flyter over hele rommet. For å ikke snakke om hybelkaninene som titter fram fra under sengen. Tror de har mutert. De er svæææære. Men i morgen skal de få et ublidt møte med min blå sugevenn.

Jeg har fått mange koselige tilbakemeldinger fra mennesker som leser bloggen. Det er veldig koselig at noen leser det jeg skriver. Jeg var å sjekket statistikken min nettopp og det har økt jevnt og trutt med lesere. Har enda ingen stor leseskare, men koselig endog.

Ha en nydelig helg alle sammen!

5. desember 2010

Sugarlessbabe on a sugar high..

Jeg har vondt i hodet i dag. Og er ukonsentrert og litt uvell. Jeg spiste sukker i går. Og litt hvetemel og mange e-stoffer. Jeg tror jeg ser et mønster. Og nå spiser jeg Bocca. Har spist en halv plate. *power failure*. I morgen blir en sukkerfri dag. Det kan jo ikke fortsette sånn. Jeg blir jo uvell. Æsj. Dum sukkeravhengighet!

1. desember 2010

Julemåneden

Desember er her! Og jeg hører på julemusikk og koser meg. På grunn av eksamen døgnet jeg i går og hadde ikke tenkt å legge meg før det var kveld, men i 7-tiden sovnet jeg som en bebis og sov til midnatt, uten å være oppe å vake en gang. Så nå har jeg natten til 1. desember for meg selv. Natten er jo heldigvis den vakreste tiden på døgnet! Jeg skulle prøve meg på å lage smultringer i dag. Det ble heller mislykket, men jeg gir ikke opp. Jeg skal prøve igjen ;D
God adventstid alle sammen <3

Mangel på blogging

Jeg fikk møte bloggidolet mitt :D
Jeg beklager at jeg ikke har blogget på veldig lenge. Og for at jeg ikke har kommet med oppdatering fra konferansen i Oslo. Jeg har begynt på det innlegget, men det er så mye jeg har lyst å si og det har derfor ikke blitt helt ferdig. Men det jeg skal gjøre er å legge ut bildet av meg og Lena Beatrice :D Bildet er ikke så bra, for jeg hadde bare med meg med lille kameraet mitt. Men jeg syns vi ble søte jeg ;)

Verdens AIDS-dag

I dag er verdens AIDS-dag og jeg vil oppfordre alle ti å bruke kondom!

Fra ikkepedia :D

Tromsøsk Oversettelesguide:
  • Jeg liker deg = "FÅ AV DÆ TRUSA!!"
  • Hei! = "OK"
  • Hvordan går det? = "Å HAIN GAMMALERIK OG TORSKEN?"
  • Hvor ligger.. = "ØLHALLEN???"
  • Faen! = "DETVADASOMISVARTEHESTPEISENIDETGLOHEITEHÆLVETETYKJEPELKENOGHAINNYERIKOGHAINGAMMELERIK"
  • Heia TIL! (Tromsø IL) = EyyATEEE!
  • Er du dum? = HAR DU RØYKA SOKKAN DINE DIN FØRRBAINNA PONGLÆST!?
  • Takk for komplementet= E DU OPPKJÆFITG?!!
  • Uff det var leit = INN I DET RØDKOKTE HELVETE KORR JÆVLIG!
  • Han var kjekk = Faen så snasn han der va, e han singel?!!
  • Rumpesprekken = rævskårrdalen
  • uff, der gikk han visst ut av konkurransen = dæven han steike beiken der rauk fjåtten!
  • hvor ble han av? = Ka faen e det han baille me??
  • Han er en kjempekar = Han va no en go hæstpeis
  • Hva er det som gjør deg så meget forsinket? = Ka e det du sæme me?
  • Uffda = Dæven han satan i helvete
  • Ja, så klart! = Ja, e du hælvette!
  • Din dust = Din førbainna jåsskuk der du sett
  • Din dumming = Dæven - steike korr fjåttat du e!
  • Tøffer du deg? Tror du det går bra?= E du dresti? Dæven, han satan korr æ ska måijlle dæ te pises!!!